Hürriyet

11 Mart 2015 Çarşamba

Fesleğen Kremalı Penne Makarna ve Sirkeli Soya Soslu Tavuk


Malzemeler:

1 paket penne makarna
1 küçük kutu krema 200 ml
Fesleğen

1 büyük tavuk göğsü ( 500gr)

Marine İçin;
2 yemek kaşığı nişaşta
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı soya sosu
1  paket kabartma tozu
Kekik
Pul biber
Tuz
Köri

Yapılışı:
Küp doğranmış tavuk göğüslerini marine karışımın da en az 2 saat bekledikden sonra, az yağlı bir tavada soteleyip pişirilir.  Fesleğen ve krema bir tava da pişirilip haşlanmış penne makarna üzerine krema sos dökülüp üzerine sotelenmiş marineli tavuk göğüsleri konarak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: