Hürriyet

19 Kasım 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Poğaça



Malzemeler:
1 paket yaş maya
yarım çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
5 su bardağı un

Yapılışı:
Sıvı yağ ile suyu bir tencerede kaynadıktan sonra ılınmaya bırakılır un hariç ılınan su ve yağıda derin bir kase de maya ve şeker eriyene kadar iyice karıştırılır.Un azar azar eklenerek elimizle karıştırılır.Son bardak unu eklerken sürekli yoğurup kıvam alması sağlanır.Hamurun olduğunu anlamak için hamur yoğurdunuz kaseye yapışmaması gereklidir.Yoğurdukça hamur kıvamı daha pürüssüz görünüm elde edecektir bir kaç dakika sonra hazır olmuştur.Kasenin üzerini sera ile kaplayıp bir kenarda bir saat kadar kabarması beklenir.Ceviz büyüklüğün de parçalar koparılıp elimizle şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilip 180 derece ısıtılmış fırın da 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: