Erzincan yöresine ait olan yumurta paçasını ilk gördüğümde içerisin de ki malzemeler güzel olduğundan ilk fırsatda denemeyi düşündüm ve ilk fırsat hemen iki gün sonra oldu.Eşim çok karışık yemekleri sevmemesine rağmen çok lezzetli bulup kavurmanın ağırlığını almış bu karışım diye yorum yaptı.Malum yemek konusun da onun fikri çok önemli yemeği seven bir eş olduğundan :)
Malzemeler:
100gr kavurma
1 adet kırmızı yağ biberi( tarif de yoktu isteğe bağlı eklenebilir)
1 adet çarliston biber
1 büyük domates
1 avuç erişte
Tereyağ 1 çorba kaşığı
az sıvıyağ
1 tutamdan az karabiber
Tuz
Yapılışı:
Biberleri küp şeklinde doğradıktan sonra genis bir tava da az sıvıyağ döküp kavrulur.Kavrulan biberlerin üzerine domatesler küp şeklinde doğranarak eklenir suyunu saldığında küp şeklinde doğranmış kavurmada eklenerek etler ve domatesler pişmesi beklenir.Haşlanmış erişteleri de üzerine döküp karabiber tuz ve tereyağ da ilave edilip hafifçe karıştırılır yemek yeneceği anda tavada yuvarlak yerler açıp yumurtaları içerisine kırıp tuz da serpip yumurtaların üzerine pişmesi beklenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder