Hürriyet

27 Mayıs 2012 Pazar

Neşeli Pazar Kahvaltısı-Sosisli Dometes Soslu Milföy Börek

 Sıcak tatlı bahar rüzgarlarıyla camımızın önün de rüzgar gülümüz dönüyor hava mis gibi kokuyor.Kızım ile ben erken den kalktık malum her zaman ki gibi.Pazar günleri aile kahvaltımıza değişik ne yapsam derken dolabımda milföy hamurlarını görünce karar verilmiştir dedim hem pratik hem kolay acele başladım yapmaya.

Malzemeler;10 adet milföy hamuru
                     20 adet kokteyl sosis
                     1 çorba kaşığı domates salçası
                     1 çay kaşığı kekik
                     Tuz
                     Az miktar da su
Üzeri için;   1 yumurta sarısı
                    Susam

Yapılışı; Milföy hamurlarını tezgahıma dizdim tam yumuşamadan paralel olarak ortadan ikiye kestim.Sosislerimin iki yanına da artı şeklin de bıcakla keserek şekillendirdim.Ayrı bir kase de salça,tuz ve kekiği az miktar da su ile karıştırdım.Salçalı sosumu kesmiş olduğum tüm milföy hamurlarının içerisine fırça yardımı ile sürdüm tam kenarlarına kadar sürmedim ki yapışması kolay olsun diye.Salçalı sosun üzerine de sosislerimi yerleştirik den sonra diğer ucu ile kapatım bastırdım yapışması için.Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve kavrulmuş susam serptim.180 derecelik fırın da üzeri kızarıncaya kadar pişirdim yaklasık 40 dk.Afiyet olsun.

                   

1 yorum:

Şahin Ateş dedi ki...

merhaba tarif ararken tesadüf buldum sizi benim ismim de zerrin tarif süper yemek yapmak en sevdiğim olaydır ve tariflerinizde tam benim sürekli yaptığım çeşitler çok hoşuma gitti başarılar dilerim.