Karnım çok acıkmıştı ne yapsam da ne yesem diye düşünürken taki kış programların dan birinde bir chef gnocchi yapmıştı içerisin deki malzemeler dikkatimi çekmişti hemen bir yere not almıştım kısmet bugün yapıp yemekmiş.malzemeleri hazırlamadan önce italian sitelerinden de araştırdım içerisinde farklı bir malzeme varmı diye ki derken öyle çok çeşitliymiş ki ben bile şaştım ve bende olan tarif üzerin den gitmeye karar verdim.Lezzeti bizim mantılarımıza benziyor üzeri yoğurt yerine sosla yeniyor ben beğendim ama asla anneciğimin mantısını tutmayacağını da eklemek isterim.Şekil vermesi çok zor elime yapıştığı için çok zorlandım bu yüzden şekilden şekle girdi annem yumurtanın akını da eklesen bu kadar yapışmazdı diye bilgi verdi.Her türlü sos ile ikram ediyorlar fakat ben kendi sosumu yapmak istediğim için içerisine evimde ne varsa canım ne isterse sosu hazırlamak daha da hoşuma gitti.
Malzemeler; 4 orta boy patates
Yarım su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
az karabiber (isteğe bağlı ben ekledim)
az kaşar rendesi( isteğe bağlı ben ekledim)
Sos; 2 domates rendesi
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tutam zerdaçal
1 tutam kişniş
az miktarda tereyağ
1 küp kemik suyu ( kızım için hazırlamış olduğum buzluklardaki etsuyu)
önerim, isteğe bağlı (maydonoz,kekik,kimyon vb baharatlarla renklenebilir)
Yapılışı; Mikrodalga fırında 15 dk patatesleri pişirdim.Soğuyan patateslerin kabuklarını soyup rendeledim.Rendelenmiş kaşarın yakışacağını düşünerek biraz ekledim. Karabiber ve tuzu da döküp 2 yumurta sarısını da kırıp başladım unu yavaş yavaş dökerek yoğurmaya.Harç tam hamur kıvamını almıyor elime biraz yapıştığı için istediğim şekli veremedim.Asıl şekli aşağı daki resim de paylaştım.Tırtıklı halini alması için çatal kullandım ama olmadı.Eşimin bir lafı var lezzeti güzelse ye gitsin şeklinin ne önemi var nasıl olsa aynı yere gitmiyormu der her zaman :) . Hamura şekil verdikten sonra (istenlen şekil verilebilir) kaynamış suya tuz ekleyerek hamurlar birer birer atılır 10 dk haşlanır sonra süzgeç ile alınır. Üzerine sos dökülüp sıcak sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder