Hürriyet

31 Mayıs 2012 Perşembe

Başamel Soslu Fırın Makarna



 Güzel bir akşam yemeği olur mu? Neden olmasın dedim hem kim sevmez ki fırın makarnayı ana yemek den farksız bence lezzetiyle baş köşeye söyle bir kurulu verdi.Yedikçe yedirdi.

Malzemeler; 1 paket fırın makarna
                      Peynir (kaşar peyniri tercihen)
                      Tuz
Başamel Sos ; 1 kg süt
                        4 çorba kaşığı un
                        2 çorba kaşığı margarin
                        2 çorba kaşığı zeytinyağ

Üzeri ; Kaşar rendesi ( ben yumurta ile 1 çorba kaşığı yoğurdu çırptım üzerine sürdüm kızarması için)

Yapılışı ; Makarnaları kaynar tuzlu suda 8 dk hasladım sudan geçirip yarısını bir borcama koyup yaydım.Ayrı bir tencere de eriyen yağın üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurdum tatlı bir kavrulmuş kokusu gelene kadar.Tencereyi soğutmak için tabanını suda soğutup yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırdım.Tekrar ocağa alıp karıştırarak kıvam almasını sağladım.Süt az gelirse biraz daha arttırabilirsiniz.Tuz ve arzuya göre biraz tereyağı ekleyerek lezzetlendirdim.Sosumun yarısını borcam da ki makarnamın üzerine döküp karıştırdım makarnamın üzerine peynir rendesi serpip kalan sosumu da ayırdığım makarnam ile karıştırıp borcama döktüm üzerine yumurtalı yoğurt karışımını sürdüm.180 derecelik fırın da 30 dk üzeri kızarana kadar pişirdim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: