Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber( isteğe bağlı fazla eklenebilir)
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 demet taze soğan
Yarım demet maydonoz
Yarım çay bardağı limon suyu
Yapılışı: 1 su bardağı kırmızı mercimeği bir süzgeç de durulayıp 3 su bardağı suda rengi sarı ve iyice taneleri kalmayacasına tencerede kaynatılır.Suyu azalan pişmiş mercimeğin içine 1 su bardağı ince bulgur eklenip karıştırılır ve soğuyana kadar beklenir.Ayrı bir tava da rendelenmiş kuru soğanı,biber salçası ve domates salçasını iyice kavurulur.Soğuyan mercimekli bulgur karışımı ve kavrulmuş salçalı soğanı bir tepsiye dökülür.Karabiber,kimyon,tuz ve pul biber de üzerine eklenip zeytinyağı dökülüp yarım çay bardağı limon suyu da döküüp iyice yoğurulur.Yoğurulan köfte hamur kıvamına gelip birbirine yapımaya başladığında olmuş demektir eğer kuru oldu ise biraz daha zeytinyağ eklenerek yoğurma işlemine devam edin.Küçük ve ince doğranmış olan taze soğan ve maydonozu da karışıma ekleyip yoğrulur ve hazır olan karışıma şekil verilir.Afiyet olsun.
1 yorum:
şu arpa şehriye salatasının tarifini 4 gözle bekliom..sen en iisi yap onu resmini çek, yemek için de beni çağır :)
Yorum Gönder