Hürriyet

31 Mayıs 2012 Perşembe

Baharatlı Milföy Çubukları


 Acil misafir menüsü dedikleri bu olsa gerek.Basit kolay lezzetli çabuk bir tarif.Arasına istenilen baharatlar eklenebilir Hayal gücümüze ve damak lezzetine kalmış.Yumurta akını yapışması için kullanıyorum içerisine gönlümden ne geçerse, ben kekiği çok sevdiğim için bolca kekik serptim acı da eklenebilir.Yerken çıtır çıtır ağız da dağılan dağılırken kekik kokusu yayılan sunumuyla farklılık yaratan bir tarif.

Malzemeler; 10 Tane kare milföy hamuru
                      1 yumurta akı
                      1 tutam kimyon
                      1 tutam zerdeçal
                       1 çorba kaşığı kekik
                       Sarımsak ( isteğe bağlı)
                       Tuz

Üzeri için ;Yumurta sarısı
                  Susam,çörekotu

Yapılışı; Kare şeklin de ki milföyleri paralel bir şekilde resim de görüldüğü gibi kesilir.Bir kareyi dört paralel parçaya böldüm 6 parçaya bölseydim daha ince daha şık olurlardı.Yumurta akı ve diğer baharat ve tuzu iyice çırpıp fırça yardımı ile milföye sürüp diğer sürülmemiş parçayı üzerine kapatıp iki tarafından tutup elimle burdum tepsiye dizip üzerine önce yumurta sarısı sonra susam ve çörekotu serptim.180 derecede ısınmış fırınım da 30dk pişirdim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: