Hürriyet

1 Haziran 2012 Cuma

Çiğ börek

 Saat 19,00' da ben ne yapsam derdine düştüm eşim tokum dedi ama benim içime sinmedi hemen kızım uykuya ben mutfağa acele hamuru tuttum hazırlığımı yaptım.Bir yandan da dua ediyorum ben hamurlu ellerimle kzım uyanmasın ne yaparım düşüncesi de beni yeyip bitirdi.Tabi ilk öncelik herzaman kızımın ama hamur da beklemez dimi? Neyse ki uyanmadı da bende işimi rahat rahat yaptım.35 dakikada herşey hazırlandı.Karnım tok olmasına rağmen 3 tane ben yedim kendime inanamadım(rejime noldu unuttum herhal de). Eşim eve geldi söz de tok olan o değil gibi gözleri açıldı bir den mutfakta ki çiğbörekleri görünce.Sofraya hemen kuruldu 1 yedi 2 yedi 3 yedi çok doydum dedi 4 yedi 5 yedi patlıcam dedi ama dayanamadı 7 tanesini de yedi .Malum çok toktu :) Çiğbörek olunca sanırım kimse dayanamıyor bizde genlerimiz de var.Ben hamuru çok muntazam açamadığım için kesiciyle şeklini düzeltiyorum düzgün keserek.Annem bu konuda uzmandır her konu da olduğu gibi.Bir hamur açar sanki makina düp düzgün bu eğrisi olmadan hamuru yuvarlak ben ne zaman açmayı başarağım bilemiyorum.Sözün kısası tabak ta hiç böreğimiz kalmadı ne varsa sildik süpürdük.

Malzemeler: 2,5 çay bardağı su
                     1,5 çay kaşığı tuz
                     1 çay kaşığı şeker
                     Aldığı kadar un

İç harcı:Kıyma
              Karabiber
              Kuru soğan
              Tuz
              Domates
              Maydonoz ( isteğe bağlı;)

Yapılışı: Suyun içerisin de tuz ve şekeri erittik den sonra azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlanır hamur yumuşak ele yapışmayacak kıvama geldiğin de hazır demektir.Hamur dan ceviz büyüklüğün de parçalar kesip dinlenmeye bırakılır.10 adet hamur çıkar.Bir kase içerisin de kıymanın içine bir baş kuru soğan rendelenir biraz tuz biraz karabiber bir domates rendesi ince kıyılmış maydonoz da eklenip karıştırılır.Dinlenmiş olan hamurlarımızı sıra ile merdane yardımı ile açıp arasına kıymalı harcımızı koyup bir kesici yardımı ile kesip ( annem tabak ile keserdi ) tava da kızgın yağda pembeleşene kadar iki tarafını da kızartılır.Yanına da bir ayran ile servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: