Hürriyet

13 Haziran 2012 Çarşamba

Cantık Harçlı Bohça Börek



 
  Gelecek komşuma hemen çok pratik hazırlanan böreklerim çok lezzetli birer yudumluk şekillerin de hazırlandı.Pişerken evim öyle güzel kokuyordu ki tarifi mümkün değil.Bir an önce pişsede hemen bir lokmacık sıcak sıcak yesem.Cantığı sevmeyen yoktur herhalde çok yağlı olmadıkça en sevdiğim yeri etli kısmıdır.Yerken hiç bitmesin isterim bu sebeple bir yudumluk ufak ufak hazırladım breciklerimi.


Malzemeler;10 adet kare milföy(her kare dört de bölünmüş.)
                     100 gr kıyma
                     1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
                     1 tutam Karabiber
                     1 tutam Tuz
                     1 adet  Domates( küçük küp şeklinde doğranmış)
                     1 adet Çarliston biber (küçük doğranmış)
                     1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
                     1 yumurta(beyazı içine sarısı üzerine)
                     susam

Yapılışı;Öncelikle kıyma harcımızı hazırlamak için kıyma nın üzerine soğanı,maydanozu,domates,biber,tuz,karabiber, ekleyip iyice yoğurulur.Milföyleri resim de görüldüğü gibi döret eşit parçalara bir bıçak yardımı ile kesilir.Kesilen parçaların üzerine bohçanın yapışarak kapanması için çırpılmış yumurta akını sürüp ortasına bir tutam kıymalı harç konarak dört köşesini de birleştirilerek yağlı kağıt serili tepsite dizilir.Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülerek 180 derece de ısınmış fırın da 30 dakika pişirilir.toplam 42 adet börek çıkmaktadır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: