Semacım bu senin için hazırlanan bir tarif...
Malzemeler ,
Yarım paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın1 paket toz krem şanti
1 su bardağından bir parmak az soğuk süt
1 çay bardağı çeviz
Kreması ;
1 kg süt
1 çay bardağı pirinç unu1 çay bardağı buğday unu
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
100 gr margarin
1 paket toz krem şanti
Yapılışı,Petibör bisküvileri rondo da un olana kadar
karıştırılır.Un haline gelmiş olan büsküvileri büyük fırın tepsisine yağlı
kağıt serip üzerine eşit miktarda dağıtarak serpip üzerine tarçın
serpilir.Krema için derin bir tencereye krem şanti hariç sırası içe tüm
malzemeleri koyarak bir çırpıcı ile karıştırılır.Kaynamaya başlayıp göz göz
olunca 5 dk daha ocakta karıştırmaya devam edilir.ocaktan alınıp mikser yardımı
ile sürekli çırpıp biraz dumanı azalldığı gibi toz krem şantiyi üzerine ekleyip
mikser ile çırpmaya devam edilir.Krema hazır kıvama geldiğinde sıcak olarak
biskivilerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.Ayrı bir küçük tava da rondadan
çok ufaltmadan çekilen cevizleri sürekli karıştırarak kavrulup soğutulur.Derin
bir kase de bir su bardağı süt ile krem santi koyu bir kıvam alıncaya kadar
çırpılır tamamen soğuyan kremanın üzerine sürülür.buzdolabında iyice soğuyana
kadar bekletilir.ben sabah erken yaptım akşama kadar beklemesi yeterli
oluyor.Servis yapmadan önce tepsi de paralel olarak kesip benim tepsim de 6
eşit parçaya bölündü birde dar kısmından tepsinin tam ortasında ikiye
bölündüğünde tam 12 eşit parça oluş oluyor tam ortalarına kavurduğumuz
cevzlerden döküp iki supatula yardımı ile kazandibi gibi kıvırıp servis
tavağına alınır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder