Hürriyet

15 Haziran 2012 Cuma

Afkan Lokumu



Semacım bu senin için hazırlanan bir tarif...

Malzemeler ,
Yarım paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 paket toz krem şanti
1 su bardağından  bir parmak az soğuk süt
1 çay bardağı çeviz

Kreması ;
1 kg süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı buğday unu
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
100 gr margarin
1 paket toz krem şanti


Yapılışı,Petibör bisküvileri rondo da un olana kadar karıştırılır.Un haline gelmiş olan büsküvileri büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine eşit miktarda dağıtarak serpip üzerine tarçın serpilir.Krema için derin bir tencereye krem şanti hariç sırası içe tüm malzemeleri koyarak bir çırpıcı ile karıştırılır.Kaynamaya başlayıp göz göz olunca 5 dk daha ocakta karıştırmaya devam edilir.ocaktan alınıp mikser yardımı ile sürekli çırpıp biraz dumanı azalldığı gibi toz krem şantiyi üzerine ekleyip mikser ile çırpmaya devam edilir.Krema hazır kıvama geldiğinde sıcak olarak biskivilerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.Ayrı bir küçük tava da rondadan çok ufaltmadan çekilen cevizleri sürekli karıştırarak kavrulup soğutulur.Derin bir kase de bir su bardağı süt ile krem santi koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpılır tamamen soğuyan kremanın üzerine sürülür.buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletilir.ben sabah erken yaptım akşama kadar beklemesi yeterli oluyor.Servis yapmadan önce tepsi de paralel olarak kesip benim tepsim de 6 eşit parçaya bölündü birde dar kısmından tepsinin tam ortasında ikiye bölündüğünde tam 12 eşit parça oluş oluyor tam ortalarına kavurduğumuz cevzlerden döküp iki supatula yardımı ile kazandibi gibi kıvırıp servis tavağına alınır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: