Karnım çok aç akşam üzeri ne yesem ne yapsam derken evde çok malzeme olmadığını fark ettim ve bunlarla ne olabilileceğini ben bile bilmeden başladım yapmaya ortaya mis kokulu farklı bir lezzet çıktı.Domates ,biber de olsaydı içinde fana olmazdı gibime geliyor ama dışarı çıkıp almam kızım dan dolayı ımkansızdı,yine de güzel oldu.
Malzemeler; 5 adet haslanmış patates
1 adet rendelenmiş havuç
15 adet küp doğranmış mantar
1 su bardağı süt
2 dal ince kıyılmış taze soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Muskat
Kekik
Az kimyon
Tereyağ
Üzeri için: Kaşar rendesi
Yapılışı: Haşlanmış patatesleri süt döküp ezerek püre haline getirdik den sonra bir çorba kaşığı kadar tereyağ ve bir tutam karabiber serpip iyice pürüzsüz olana kadar ezip (ben ronda kullandım) borcam bir fırın kabına dökülüp düzeltilir.Ayrı bir tava da havuç,mantar,taze soğanı sırası ile ekleyerek kavrulur.Kavrulmuş malzemenin üzerine baharatlar eklenerek patates püresinin üzerine dökülür ve kaşar rendesi serpilip 1 kavve fincanı kadar süt döküp üzerine 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder