Hürriyet
12 Haziran 2012 Salı
Kısır
Nasıl da lezzetli yemeğe doyamıyorum ama az yesem iyi olur bulgur bana biraz dokunur oldu son zamanlar da yine de yapmak dan bıkmadığım bir tarif.Geçtiğimiz hafta sonu park pikniğimiz için hazırlamıştım.Herkes soğan yemiyeceğini düşünerek kuru soğanı ve taze soğanı eklemeden tarifi uyguladım bambaşka bir lezzet daha çıktı ortaya.
Malzemeler; 2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcaksu
1 adet büyük kuru soğan(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
1 demet taze soğan(ince doğranmış)
Yarım demey maydanoz(ince kıyılmış)
2 adet domates(küp doğranmış)
2 adet çarliston biber(küçük doğranmış)
10 adet karnişon salatalık turşusu(küçük küp doğranmış)
2 adet salatalık(küçük küp doğranmış)
Yapılışı; Bulguru derin bir kase de üzerine 2 su bardağı karnar su döküp üzerine elbezi ile örtülüp içi çekene kadar beklenir.Tava da kuru soğan rendesi ve domates,biber salçaları ile kavrulur.içi çeken bulgurun üzerine dökülüp soğuduğun da bütün baharatlar eklenerek zeytinyağ ve limon da dökülerek rengi değişene yumuşayana kadar karıştırılır.Bulgur markaya göre değiştiği için çok kuru ise biraz daha zeytinyağ ve ekşi seviliyorsa limon eklenebilir.Kalan malzemelerden taze soğan,maydanoz,domates,salatalık,kornişon turşu,çarlıston biber dökülüp iyice karıştırılır buzdolabında iyice soğuyana kadar bekledikten sonra nar eksili sos ile servis edilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder