Dün akşam yemeği için ne yapsam diye düşünürken değişik yemekleri denemek için not aldığım italyan yemeği aklıma geldi,bugun seni deneme fırsatı diye mırıldandım kendi kendime.Bizim yemeklerimiz de ki lezzetlere benzemesine rağmen farklı üsülde pişirildiği için değişik bir tat bırakıyor damakta.İtalyanlarıngeleneksel yemeği olan parmigiana bizim yemek pişirme tekniklerimizden değişik yanı tüm yemeklerin de sarımsak araması kullanıp sarımsağı içinde bırakmıyor olmaları.Biz yemeği çok beğendik eşimim tek şikayeti(bu yemek de et olsaydı veya kıyma daha leziz olurdu) demesi:)
Malzemeler; 4 adet patlıcan
4 adet domates
Kaşar peyniri rendesi
3 diş sarımsak
Zeytinyağ
1 çorba kaşığı galete unu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı; Yıkanan patlıcanları halka şeklinde doğrayıp zeytinyağın da kızartılır.Ayrı bir tava de az zeytinyağın da sarımsakları ikiye bölüp yağ da kokusu çıkana kadar az kavrulup sarımsaklar yağın içinden çıkartılır.Küp doğranmış domatesler sarımsak aromalı zeytinyağın da kavrulur kavrulurken suyunu salan domateslere galete unu ve kekik,tuz eklenir.Küçük borcam tencereye bir kat patlıcan dizilir üzerine domates sos dökülüp kaşar rendesi serpilir.4 kat bu şekilde devam eder malzeme bitene kadar en son kata kaşar rendesi serpilip ben biraz en üstüne tereyağ da koydum.200 derecelik fırın da 20 dk pişirilir.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder