Hürriyet
8 Haziran 2012 Cuma
Karamel Soslu Limonlu Sütlü İrmik Tatlısı
Tatlı yapma zamanı uzun süredir evimiz de tatlı rejim dolayısıyla yapılmıyor eşim tatlı yaptığımı duyduğun da çok mutlu oldu.Mis gibi limon kokan yerken dondurma gibi lezzetli bir tarif.
Malzemeler; 1 kg süt
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
2 adet limonun kabuğu
Karamel Sos; 6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
Üzeri İçin; Dövülmüş ceviz
Yapılışı ; 3 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmik birlikte çırpılır, üzerine 1 litre süt eklenerek ocağa alınır, sürekli karıştırarak pişirilir. 2 adet limonun kabuğu rendelenir, kaynamaya yakınken malzemelere ilave edilir. Boza kıvamına gelene kadar pişirilir. Ayrı bir tava da 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 limonun suyuyla birlikte sürekli karıştırarak yanana kadar kavrulur, küçük bir fırın kabının dibine dökülür(ben kek kalıbına döktüm). İrmikli, yumurtalı karışım da yanık şekerin üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur, tabağa ters çevrilir, dövülmüş ceviz ile süslenir.Akşam dan yapıp ertesi gün servis edlirse daha güzel oluyor.Karamel soslu limonlu irmik tatlısı servise hazırdır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder