Hürriyet

15 Haziran 2012 Cuma

Tarçınlı Kek


 Öyle lezzetli öyle güzel kokuyordu ki semacım dayanamadı sıcak sıcak hemen bir tane yedi.Afiyet bal şeker olsun canım arkadaşıma.

Malzemeler ;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çaybardağı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı toz tarçın
2 su bardağı un

Yapılışı;  Yumurtaları derin bir kasede mikser yardımı ile iyice çırptıkdan sonra şekeride ekleyip şeker eriyene köürene kadar çırpma işlemi devam edilmelidir.Kekkin güzel olmasının en önemli aşaması yumurta ve şekerin karışımının uzun süreli kesintisiz çırpılmasıdır.Üzerine sıvı yağ yoğurt, eklenip çırpma işlmine devam edilir.un kabartma tozu ve vanilyada eklenerek kıvam alan harça en son tarçın eklenir az çırpılıp yağlanmış kek kalıbına bir tutam yapışmaması için un serptik den sonra harcı kek kalıbına döküp 200 derece ısınmış fırın da 5 dk dan sonra 180 dereceye düşürülüp 60 dakika kapağı açılmadan pişirilmelidir.Afyet olsun.

Hiç yorum yok: