Market den almış olduğum yufkalar çok kalın ve kuru
çıktığı için böreğim ne kadar ıslatsam da çok yumuşak olmadu yufkanın börek
lezzetin de çok önemi var.Tabi eşimin dediklerinide geçmek istemiyorum (keşke
sadece kıymalı olsaydı patates çok gelmiş) et sever birisi olarak her zamanki
yorumunu getirdi. Bence harcı çıok lezzetli fakat biraz yufkalardan dolayı
yumuşacık bir börek olmadı.
Malzemeler ;
4 adet patates (haşlanıp ezilmiş)
100 gr kıyma
1 büyük kuru soğan(rendelenmiş)
Karabiber
Tuz
Kekik
Zerdeçal
Kimyon
Yenibahar
5 adet yufka
Sos ;
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı ; Bir tava da soğan kavrulup kıymayı da ekleip az
kavurduk dan sonra baharatlar eklenip ezilmiş patateslerle karıştırılır. Yağlı
kağıt serili fırın tepsisine 1 adet yufkayı parçalayarak tepsiye dizilir.Bir
kase de çırptığımız yumurtaların üzerine süt ve yağ da ekleyip böreğin üzerine
bolca dökülür. Her yufka serilip soslandık dan sonra iç harç eşit şekilde her
kata yetecek kadar konup soslanır. Son kat yufka da konup sosu kaldıysa sos da
dökülüp yumurta sarısı sürüp üzerine susam dökülüp 180 derece ısıtılmış fırın
da 50 dakika pişirilir.Ben fazla vaktim olmadığı için 3 kattan sonra doktüm
harcını yani tek kat fakat yerken börek ayrılıyor her kata dağıtılır iyice
soslanırsa çok daha lezzetli oluyor.Fırından çıkartıldığı gibi üzerine bir
havlu yayılıp terlemesi beklenir ılık servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder