Hürriyet

15 Haziran 2012 Cuma

Kıymalı Patatesli Börek



  Market den almış olduğum yufkalar çok kalın ve kuru çıktığı için böreğim ne kadar ıslatsam da çok yumuşak olmadu yufkanın börek lezzetin de çok önemi var.Tabi eşimin dediklerinide geçmek istemiyorum (keşke sadece kıymalı olsaydı patates çok gelmiş) et sever birisi olarak her zamanki yorumunu getirdi. Bence harcı çıok lezzetli fakat biraz yufkalardan dolayı yumuşacık bir börek olmadı.

Malzemeler ;
4 adet patates (haşlanıp ezilmiş)
100 gr kıyma
1 büyük kuru soğan(rendelenmiş)
Karabiber
Tuz
Kekik
Zerdeçal
Kimyon
Yenibahar
5 adet yufka
Sos ;
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı ; Bir tava da soğan kavrulup kıymayı da ekleip az kavurduk dan sonra baharatlar eklenip ezilmiş patateslerle karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 1 adet yufkayı parçalayarak tepsiye dizilir.Bir kase de çırptığımız yumurtaların üzerine süt ve yağ da ekleyip böreğin üzerine bolca dökülür. Her yufka serilip soslandık dan sonra iç harç eşit şekilde her kata yetecek kadar konup soslanır. Son kat yufka da konup sosu kaldıysa sos da dökülüp yumurta sarısı sürüp üzerine susam dökülüp 180 derece ısıtılmış fırın da 50 dakika pişirilir.Ben fazla vaktim olmadığı için 3 kattan sonra doktüm harcını yani tek kat fakat yerken börek ayrılıyor her kata dağıtılır iyice soslanırsa çok daha lezzetli oluyor.Fırından çıkartıldığı gibi üzerine bir havlu yayılıp terlemesi beklenir ılık servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: