Hürriyet

15 Haziran 2012 Cuma

Kıbrıs Salata şehriyeli



Uzun zamandır eklemek isteyip de bir türlü yapamadığım esranın(pastaları) ısrarla beklediği o meşhur yemeye doyamadığı salatam.Öyle çok yaptım ki esra yedi yedi şiştim dedi ama bir türlü biteremedi.İşte o tarif ...

Malzemeler ;
3 su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı zeytintağ
1 limon suyu
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşu
1 su bardağı közlenmiş kırmızı biber

Üzeri için ; Nar ekşili sos

Yapılışı ;  Arpa şehriyeyi bir tencere de kaynar suya 1 tablet et bulyon eritip 1 tatlı kaşığı tuz koyup haşlanır.Süzüp yıkadık dan sonra derin bir salata kasesinde konur.Haşlanan mısır,ince doğranmış maydanoz,zeyinyağ limon suyu,minik doğranmış kornişon turşu,kırmızı köz biber eklenerek iyice karıştırılır ağzı kapatılarak buzdolabın da bekletilir.8 kase çıkmaktadır.Üzerine nar ekşisi dökülüp servis yapılır afiyet olsun.

1 yorum:

rain.drop dedi ki...

Thank you for this recipe - it was very good! :)
Bu tarif için teşekkür ederiz - çok iyi oldu! :)