Hürriyet
12 Haziran 2012 Salı
Annem'in Baharat Soslu Tavuk Tarifi
Tavuk etinin kokusunu sevmeyen biri olarak annem bana kendi karışımı olan bahat marineli tavuğu yapardı her zaman.öyle lezzetli ve öyle hoş bir kokusu var ki yemeğe doyamazdım.Evlendikten sonra bende aynı tarifi sürekli her tavuk yaptığım da karışımı hazırlar oldum.Evime gelen konuklarım da eşimde afiyetle damakların da bırakan o lezzetli tavuğu tadına doyamaz oldular.Sadece kuşbaşı değil tavuğun her parçasın da annemin meşhur karışımı sos ile tavukları marine eder oldum.
Malzemeler; Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
Annemin Tavuk Sosu ; Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı elma sirke
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kekik
1 tutam tuz
1 tutam dan az yenibahar
1 tutam kimyon
1 tutam zerdeçal
Yapılışı; Sos malzemelerini bir kase de karıştırıp içerisine kuşbaşı tavukları ekleyip iyice karıştırılır.Üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabın da en az 1 saat bekletilir.Ben sabah hazırlayıp akşama pişirdiğim de çok daha lezzetli oluyor.Teflon bir tava ya tüm malzemeler sosuyla dökülüp pişirilir,yanına buz gibi ayran ile servis yapılır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder