Pazar günü piknik organizasyonumuz için cumartesi den hazırlamış olduğum poğaçalarım.İlk yemek sinemciğime nasip oldu fırın dan çıktığı gibi dumanı üzerindeyken,kaç adet yedim sayamadım.Hemen bayatlamadığı için gün öncesin den yapılabilen bir poğaça tarifi.
Malzemeler; 5 çay bardağı ılık su
1 küp yaş maya
1 t.kahve fincanı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ(sıvı yağ)
6,5 su bardağı un
İç Harcı; Peynir (ben kendi yaptığım peyniri kullandım.)
Maydonoz
Yapılışı; Ilık suyun için de yaş mayayı ezerek erittik den sonra un hariç tüm malzemeleri sırası ile ekleyiıp karıştırılır.Unu azar azar ekleyerek sürekli karıştırılır.Un ölçüsü bardağın büyüklüğüne göre değişebilir.Sürekli yoğurularak hamur kıvam alması sağlanır.Hamur çok yumuşak ama diğer temiz eliniz ile ellediğiniz de elinize çok yapışmayan bir hal alması gerekiyor.Ne kadar yoğurulur sa o kadar daha güzel oluyor.1 saat üzeri kapalı dinlendik den sonra,İki ceviz büyüklüğün de hamur alıp avucumuzun için de açıp içerisine peynirli harç dan konup kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpilip fırın tepsisine yağlı kağıt üzerin de 15 dakika daha dinlendirilip mayalanması sağlanır.180 derecelik fırın da 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder