Hürriyet
29 Nisan 2012 Pazar
Zahtar
Zahtar ortadoğunun çeşnisi.Zahtarın iki anlamı var birincisi dağ kekiği ikincisi mercanköşk(ya da kekik) kavrulmuş susam ve sumakla karıştırılmış bir baharat türü.Zahtar karışımının bir çok farklı formülü var,ülke den ülkeye baharatçı dan baharatçıya değişiklik saylayabiliyor.Vermiş olduğum reçete Avusturalyalı ot/baharat uzamanı lan Hemphill'in spice notes adlı kitabından.
Malzemeler: 3 yemek kaşığı kuru dağ kekiği
1 yemek kaşığı sumak
1/2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
( Eğer ki taze kekikle yapmak isterseniz münkün fakat bir kaç gün içerisin de tüketmeniz gerekmektedir.)
Zahtarın üzerine zeytinyağ ekleyerek mühteşem bir sabah kahvaltısı türü hazırlamış olursunuz enfes bir karışım.Salataya serpebilirsiniz.Pide üzerine serpebilirsiniz.Kızarmış ekmek üzerine tereyağ sürüp nefis bir lezzet.Peyniri zeytinyağ ve zahtarlı karışımın da bekletip akşam üzeri simit yanın da yenilebilir.Mayalı hamurunuza veya börek içi peynirinize eklenebilir.Benden bir kaç öneri size afiyet olsun.
Etiketler:
baharat,
Hemphill'in Spice Notes,
kurabiye,
ortadoğu mutfağı,
susam,
zahtar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
tatlım çok sevindim bloguna..yeni bir blogger anne geliyor..savulunnn
Yorum Gönder