Hürriyet
17 Nisan 2012 Salı
Kerevizli Tuz
Kereviz yaprakları ve tuz iki farklı malzeme bu kadar nasıl lezzetli olabilir ki demeyin kerevizi sevmediğim halde sürekli kahvaltılarım da tüketiyorum vazgeçilmezim haline geldi mutfağım da.Kızarmış ekmeğimin üstüne serpiştiriyorum,sahan da yumurtamın üstün de,yoğurdun üzerin de salatalar da daha bir çok yerde kullanmayı denedim hepsi de çok lezzetli oldu.
Malzemeler: Kereviz yaprağı
Öğütülmüş deniz tuzu veya kaya tuzu
Yapılışı: Kereviz yapraklarının sert kısımlarını kesip yapraklar kurulanır.180 derecede ısıtılmış fırına yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapraklar üst üste gelmeyecek şekil de dizilir 5-7 dk pişirilir.Yapraklar koyu renk olmamasına dikkat edin yanmasın.Çıtır çıtır olan yaprakları elinizle ufalayıp eşit miktar da tuz ve kereviz yaprağı ile karıştırın.Hava almaz bir kavanoz da saklayın dilediğiniz yer de kullanın.
Ben ilk denemem de kereviz yaprağım az olduğun dan yapızmaz bir tava da kısık ateş de kavurdum tuz ile karıştırmadan dememiştim bu şekilde de lezzetli olmuştu.Elde ettiğim karışım dan hemen kardeşime de verdim kereviz yemediği halde lezzetti ve kereviz gibi ağır kokmadığından bayıla bayıla yemişti.Afiyet olsun.
Kaynak: www.101cookbooks.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder