Hürriyet

9 Nisan 2012 Pazartesi

Elmalı Piramit Pasta

Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi
                     2 adet rendelenmiş kırmızı elma
                     1 tatlı kaşığı tarçın
                     100 gr erimiş margarin
                     2 çorba kaşığı kakao
                     1 su bardağı süt
                     1 çay bardağı fındık veya ceviz
Yapılışı: Bisküviler iri bir şekilde kırılır erimiş margarinin içine erittiğiniz yerde süt ve kakao eklenir karıştıılır.tüm malzemeler kırılmış birküvilerin üzerine dökülür ve sıkmadan yoğurulur.Elde edilmiş pastamı ben iki şekilde sunuma hazırlıyorum biri resim de gördüğünüz gibi buz kalıplarına koyup şekil verdim diğeri de kek kalıbım da şekil verip dondurucu da donduktan sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: