Kızımın begüm halasının çeyiz asması için dün yepyeni mis kokulu evine gittik.Gelin kızımız öyle tatlı bir heyecan içinde ki bizi de o heyecan içine alıp götürdü.Yengelerimiz ve oğlan tarafının yardımı ile tüm evi derleyip toparladık bizde de derman kalmadı desem yeridir öyle yorulduk ki fakat tüm hazırlıklar düzenlemeler bitince çok güzel olan evi gezdiğimiz de buna değdiğine sevinerek evden ayrıldık akşam üzeri.Açıkırsak atıştırmaklık çayın yanın da yemek için susamlı halka,browni cup kek,patlıcanlı börek,baharatlı kurabiye yapıp götürdüm.Damat tarafı bize yemek hazırlatmış fakat öyle çok iş var ki yoruldukça yediğimiz de eridi çay yanın da yemek için hazırladıklarım çok iyi geldi.Afiyetle yedik.
Malzemeler; 250gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığından az tuz
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
Un
Yapılışı; Yumuşak margarin,sıvı yağ,ılık su,toz şeker ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırıyosunuz uzerine un ekleyip yavaş yavaş yoğuruyorsunuz ve hamur yumuşak kulak memesi kıvamına geldiğin de elinize küçük bir parça koparıp yuvarladıktan sonra uzun çubuk halına gelene kadar elinizde şekişl verip önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış rırın tepsisine dizilir.180 derecelik fırın da 60 dakika pişirilir.Yaklaşık 60 aset susamlı halka elde edilir.Kıtır kıtır ağız da dağılan pastahane de ki ürünler lezzetin de.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder