Hürriyet

19 Kasım 2012 Pazartesi

Vanilya ve Kakao Aromalı Kek

 
Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya+1 çay kaşığı vanilya özü
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao tozu
1,5 su bardağı un
 
Yapılışı:
Yumurta toz şeker ile köpürüp şeker kalmayana kadar iyice çırpılır.Diğer malzemeler kakao ve un hariç sırasıyla eklenilerek karıştırılır.Hazır olan karışıma un eklenerek çok fazla karıştırılmadan  kalıbınıza dökülerek 1 su bardağı kadar karışım bırakıp kakao ile karıştırılıp üzerine dökülüp bir çatak yardımı ile fazla karıştırılmadan şekil verilir.180 derece ısıtılmış fırın da 55 dakika pişirilir.Afiyet olsun.
 
 
 
 


Hiç yorum yok: