Hürriyet

11 Mart 2015 Çarşamba

Pavlova ( Avusturalya Mutfağı )



Malzemeler:
3 adet oda sıcaklığın da yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
Vanilya

Krema:
200 gr süt kreması
1 kahve fincanı pudra şekeri
Vanilya

Yapılışı:
Yumurta aklarını çırpma kabında mikser yardımı ile toz şekeri azar azar bir kaşık ekleyerek erimesi sağlanarak eklenir ve çırpmaya devam edilir. Vanilya da eklenerek karışım krem şanti kıvamına yakın bir kıvama geldiğin de hazırdır.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülerek çapı 20 cm civarında bir daire şekli kaşıkla verilir. 140 derece ısıtılmış fırın da 1,30dk  kuruması sağlanır.Üzeri sert ve hafif kenarlarında çatlaklar oluşacaktır.Kreması için bir tencere de malzemeler pişirilir hafif kıvam aldığında soğutulup pişen pavlovamızın üzerine dökülüp mevsim meyveleri ile süslenir.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: