Hürriyet

17 Mart 2013 Pazar

Nohut Ve Ton Balığı Köftesi ( Lübnan Mutfağı )


Kızımın çok sevdiği bir lezzet hem nohut hem balık yemiş oluyor.

Malzemeler:
2 kutu ton balığı (80+80)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı hardal tozu
2 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta
1,/2 su bardağı galeta un
Tuz,Karabiber

Yapılışı:
Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutları rondo da püre haline getirip veya ezerek de aynı işlemi gerçekleştirilebilir.Yoğurabileceğimiz bir kaseye ton  balığını yağı ile nohut püresini içerisine eklenir.Diğer malzemelerde ekleyip ben hardal tozu evde olmadığından kullanmadım tüm malzeme birleşerek köfte kıvamına gelene kadar yoğurun galeta ununu azar azar ekleyin ki kıvamına göre miktarı değişebilir.Kıvam alan köfteyi kızgın az yağlanmış tavada iki yemek kaşığı yardımı ile şekil vererek kızgın tava da arkalı önlü kızartılır.Soğuk veya sıcak servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: