Hürriyet

3 Eylül 2013 Salı

Tereyağlı Bisküvi


Malzemeler
90 gr tereyag
 1 su bardagi un 140 gr
1+1/4 çay kaşığı kabartma tozu 5 gr
1/3 su bardağı toz şeker
2 ad yumurta sarisi
1/2 cay kaşığı vanilya özü
Bir cimdik tuz

Yapılışı
Tereyay ve şeker iyice cirpilip yumurta sarısı vanilya ve tuz eklenip iyice karistirilir.en son un ve kabartma tozu eklenip iyice yogurulur. 25 cm 16 cm ebatlarındaki yağlı kağıt içerisine hamuru koyup mrrdane ile her tarafina eşit miktarda yayilmasi icin merdane ili açılır.  Buzdolabinda biraz bekleterek sertlestikden sonra eşit ebatlarda eni 13 boyu 21 eşit parcaya bölünerek 180 derecede isitilmis firin da 20 dk pisirilir.




Hiç yorum yok: