Hürriyet

1 Ağustos 2014 Cuma

Cevizli Limon Aromalı İrmik Tatlisi


Malzemeler;
1 paket kakaolu petibor bisküvi
50 gr margarin
Tarçın
İri dövülmüş ceviz

1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 su  bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

Yapilisi;
Bisküvi ronda  da un haline geldikten sonra  erimiş margarin ile karıştırılır. 18 cm çapında bir kek kalıbı na dökülür ve iyice bastirilarak  sert bir taban haline getirilip  Dondurucu ya koyarak soğuma beklenir. Bir tencerede 1 kg süt vanilya toz şeker irmik ve limon kabuğu rendesi koyulur kanama ya başlayana kadar karıştırılır kaynatıp koyulan tatlı ya 1 paket toz krem santim eklenir karıştırılır.  Sertlesip  soğuyacak bisküviler tabanına üzerine irmiksiz tatlı nin yarısı dökülür ve üzerine bol ceviz Serpip  kalan diğer yarısında dökülür buzdolabında soyunma bırakılır dinlenir soğuyacak tatlı üzerine tarçın dokulecek servis yapılır afiyet olsun.

Hiç yorum yok: