Hürriyet
1 Ağustos 2014 Cuma
Cevizli Limon Aromalı İrmik Tatlisi
Malzemeler;
1 paket kakaolu petibor bisküvi
50 gr margarin
Tarçın
İri dövülmüş ceviz
1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Yapilisi;
Bisküvi ronda da un haline geldikten sonra erimiş margarin ile karıştırılır. 18 cm çapında bir kek kalıbı na dökülür ve iyice bastirilarak sert bir taban haline getirilip Dondurucu ya koyarak soğuma beklenir. Bir tencerede 1 kg süt vanilya toz şeker irmik ve limon kabuğu rendesi koyulur kanama ya başlayana kadar karıştırılır kaynatıp koyulan tatlı ya 1 paket toz krem santim eklenir karıştırılır. Sertlesip soğuyacak bisküviler tabanına üzerine irmiksiz tatlı nin yarısı dökülür ve üzerine bol ceviz Serpip kalan diğer yarısında dökülür buzdolabında soyunma bırakılır dinlenir soğuyacak tatlı üzerine tarçın dokulecek servis yapılır afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder