Hürriyet

15 Ağustos 2014 Cuma

Kiremit de Köfte


Malzemeler ; Köfte için

250 Kıyma
1 ad kuru soğan
Karabiber
1 ad yumurta

1 ad büyük domates
1 ad Çarli stone biber
Sıvıyağ
Kekik
Tuz
1 dis Sarimsak
Yarım çay bardağı su
Üzeri için kasar rendesi

Yapilisi; Köfte harcın i yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Dinlenen köfte harcın a misket şekli verip az yağlanmış tavada kızartıp kup doğranmış domates ve biber , sarımsak da eklenir yarım çay bardağı su koyup kaynaşmayı bırakılır.  Pişen malzemelerin üzerine küçük doğranmış maydanoz ve kekik tuz  eklenir kiremit tabağına yani toprak tabağa alıp üzerine kaşar rendesi eklenir 200 derecelik  işini fırında üzeri kizartma kadar pişirilir servis yapılır.  Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: