Hürriyet
15 Ağustos 2014 Cuma
Kiremit de Köfte
Malzemeler ; Köfte için
250 Kıyma
1 ad kuru soğan
Karabiber
1 ad yumurta
1 ad büyük domates
1 ad Çarli stone biber
Sıvıyağ
Kekik
Tuz
1 dis Sarimsak
Yarım çay bardağı su
Üzeri için kasar rendesi
Yapilisi; Köfte harcın i yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Dinlenen köfte harcın a misket şekli verip az yağlanmış tavada kızartıp kup doğranmış domates ve biber , sarımsak da eklenir yarım çay bardağı su koyup kaynaşmayı bırakılır. Pişen malzemelerin üzerine küçük doğranmış maydanoz ve kekik tuz eklenir kiremit tabağına yani toprak tabağa alıp üzerine kaşar rendesi eklenir 200 derecelik işini fırında üzeri kizartma kadar pişirilir servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder