Hürriyet

21 Şubat 2012 Salı

Browni Kurabiye

 Malzemeler: 250gr yumusak margarin
                    2 ad yumurta
                    1 çay bardağı sıvı yağ
                    3 tatlı kaşığı kakao
                    1 çay bardağı toz şeker
                    3,5 su bardağı un
                    1 paket vanilya
                    1 paket kabartma tozu

Sosu için;     1 su bardağı soğuk süt
                   1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;  Yumuşak margarin,yumurtalar,sıvı yağ,kakao ve toz şekeri iyice margarin karışana kadar yoğuruyoruz. Un kabartma tozu,vanilyayı ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.Önce den ısıtılmış 170°  fırında 30 dk pişirilir.Soğuk süt ile şeker ayrı bir yerde hazırlanıp sos kıvamına getirilir.Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler sıcak sıcak soğuk sütlü sosun içinde arkalı önlü çevirilerek 5-6 kez teker teker sosa bulanır içine çeker ve servis tabağına alınır.Bu kurabiyede ki püf nokta kurabiyeler sıcak süt soğuk olmalı ıslak bir lezzet olurşturmak için.Üzerine puda şekeri veya antep fıstıkla süslene bilir.Kurabiyeler soğuk olarak servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: