Hürriyet

29 Temmuz 2012 Pazar

Orman Kebabı



     Malzemeler:

     500 gram kuşbaşı et
     Sıvıyağ
     1 çay bardağı haşlanmış bezelye
     1 adet çarlisyon 
     1 adet tatlı kırmızı biber
     2 adet ortaboy patates
     2 adet ortaboy havuç
     2 adet ortaboy kuru soğan
     1.5 bardak sıcak su İsteğe göre 
     Tuz
     Karabiber
     Kekik
     1 çorba kaşığı tereyağ


     Yapılışı:

     Düdüklüde haşlamış olduğum kuşbaşı etleri sıvıyağ da küp doğradığım kuru soğanlar ile kavurdum.Küp doğradığım çarliston ve kırmızı biberi de içerisine ekleyip biraz daha kavurdum.Daha önceden dolabımda hazır bulundurduğum dondurulmuş garnitürü de içerisine ekleyip suyu üzerini geçecek kadar döküp kaynadık dan sonra altını kısıp kısık ateşte pişmesi için buraktım.Tuz karabiber ve kekik ilave ederek bir süre daha kaynattıktan sonra yemeğim servise hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: