Hürriyet

12 Ocak 2013 Cumartesi

İşkembe Çorbası




Malzemeler:
1 Büyük İşkembe ( 1,5 kg )
Su
Tuz
3 çorba Kaşığı un
1 Çorba kaşığı tereyağ
Sıvı yağ

Terbiyesi İçin:
1,5 su bardağı yoğurt
2 yumurta sarısı 
yarım limon suyu ( veya sirke)

Yapılışı:
İşkembe yıkanıp 4 parçaya bölünüp düdüklü tencere de üzeri  dört parmak su geçecek kadar su ile doldurulup kapağı kapatılarak 1 saat boyunca kaynadıktan sonra altı kısık ateş de pişirilir.Derin bir tencereye 3 çorba kaşığı unu sıvı yağ da rengi değişik kavrulmuş kokusu çıkana kadar kavrulur.Tencerenin altını suğuk suda soğutarak ılınmış olan işkembe suyunu yavaş ve az olarak tencereye dökülerek ve sürekli un ile karıştırılarak işleme devam edilir. Küp şeklinde kesilmiş ( 1 cm*1 cm ) olan işkembeleri de çorba suyuna eklenerek tuz ve tereyağ da koyulup kaynamaya bırakılır.Kaynama noktasına gelen çorbaya terbiyesi için yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyu karışımının kasesine çorbadan çok az az sürekli karıştırılarak terbiyeye eklenir ( terbiye kesilmeden ılınması ve çorbaya dökülürken kesilmesi önlenmesi için ) ılınan terbiye çorbaya azar azar dökülürken çorba sürekli karıştırılır. Kaynayarak hafif koyulaşan çorbamız hazırdır.İsteğe bağlı sarımsak veya sirke pul biber eklenebilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: