Hürriyet

15 Şubat 2013 Cuma

Ispanaklı Çiğ Börek (Kızımın Öğle yemeği)



Yemekleri ruh haline göre yiyen kızım için neyi nasıl pişireceğini şaşırmış anne daha ne yapsın çiğ böreği ıspanak ve peynir ile karıştırıp hazırladığım böreği afiyetle yedi sarı kuşum çok lezzetli tavsiye ederim.


Malzemeler;
Yarım çay bardağı su
Tuz
Un

İç Harcı:
Ispanak
Peynir

Kızartmak İçin
Sıvı yağ



Yapılışı:
Hamur hazırlamak için un su ve tuzu iyice yoğurup kulak memesi kıvamında hazırlanıp dinlendirmeye bırakılır.Yarım çay bardağı su ile hazırlanan hamurdan dört adet çiğ börek çıkmaktadır.Ayrı bir kasede temizlenip yıkanmış ıspanaklar ince kıyılıp küçük parçalara ayılmış peynir de eklenerek karıştırılır.(Ben ıspanakları kavurmadım çiğden böyle daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum fakat biraz isteğe bağlı biraz tavada sotelenebilir.) Dinlenmiş olan hamuru Dört eşit parçaya alınıp tezgaha un serpip merdane yardımı ile açılarak iç harç konulur ve yarım ay şeklinde kapatılır eğer hamurunuz yapışmaz sa kenarlarına parmağınız ile su sürülür. Kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: