Malzemeler:
2 adet yufka
1 su bardağı tahin
2 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı ceviz (çekilmiş)
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Yufkanın birini tezgaha serin. Tahinin yarısını bir kaşıkla üzerine gezdirin. Şekerin yarısını da üzerine serpin. Daha sonra cevizin yarısını aynı şekilde, eşit olmasına dikkat ederek serpin.İkinci yufkayı üzerine kapatın. Tahin, şeker ve cevizin kalan yarılarını ilk yufkaya yaptığınız şekilde üzerine gezdirin. Hazırladığınız yufkaları tam ortadan ikiye katlayın. Daha sonra yanlardan da katlayarak yaklaşık 25 cm boyunda, 10 cm eninde bir dikdörtgen haline getirin. Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder