Malzemeler:
1 litret Süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özü
1 Paket Bebe Bisküvisi
Çilek ya da Muz
1 kutu krema (200 ml )
Yapılışı:
Tenceremize 1 litre sütümüzü koyuyoruz üzerine nişasta, un, yumurta sarıları, vanilya özü ve şekeri ekleyip çıpma teliyle karıştırarak orta dereceli ateşte pudding kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Biraz havalanan karışımımıza kremamızı döküp iyice karıştırarak hazır kıvama getiriyoruz. Sunumu kaselerde yapacağımız için önce kasenin en altına bisküvi tozu sonra dilimlediğimiz muzları bir sıra dizip yerleştiriyoruz uzerine ılık pudding koyuyoruz bu sıralamayı iki veya üç kez tekrarlıyoruz kasenin yüksekliğine göre. tüm kaseleri böyle hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz( buzdolabında en az 6 saat dinlenmesi gerekiyor). Soğuduktan sonra servis öncesindezerine bebe bisküvilerini elimizle ufalayıp kasemizin üzerini kaplıyoruz. veya çikolata sos da olabilir.Afiyet olsun.
Bu tatlıyı biraz araştırdığımda değişik bir hikayesi olduğunu öğrendim ve sevindim :) Ama hikayeye geçmeden önce puding ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Puding, İngilizce’deki pudding’den geliyor, pudding ise Fransızca’daki boudin’den geliyor, boudin ise Latince’deki botellus’tan geliyor. Bu al gülüm ver gülüm zincirini takip edebildiyseniz devam ediyoruz; boutellus Latince’de ufak sosis anlamına geliyor, pudingin anlamının et olması da Ortaçağ Avrupa’sında pudinglerde et kullanılması. Tuhaf değil çünkü uzun süre puding tereyağı, un, yumurta ve tahıllardan yapılmış. Yani tatlı bir yemek değil. Daha sonra zaman içinde süt, şeker, mısırunu vb. malzemeler ile yapılan bizim bildiğimiz çeşidi çıkmış.
Bu ön bilgiden sonra Magnolia Puding’in hikayesine geçiyorum. New York’ta Magnolia Bakery adında bir fırın/pastane var. Ünlü sayılabilecek bir yer, Sex and the City gibi birçok dizi ve filmde yer almış ve anladığım kadarıyla New York’luların çoğunun bildiği bir fırın. Buranın bir güneydoğu Amerikan mutfağı ürünü olan, Magnolia Bread Pudding adındaki muzlu pudingi ise çok meşhur. Menüdeki ve masadaki hali aşağıdaki gibi:
Karton bir kapta servis ediliyor ve hazır satılan dondurmalar gibi kaşık kaşık yeniliyor. İnternet'te okuduğum içerisinde süt, toz vanilyalı puding karşımı, krema, vanilyalı pandispanya ve dilimlenmiş muz parçaları var. Birçok yerde şimdiye kadarki en iyi muzlu puding tarzı yorumlar vardı, doğru olabilir. Cookshop’taki Magnolia Pudding ise ismini, şimdiye kadar çoktan tahmin ettiğiniz gibi New York’taki Magnolia fırınının ünlü muzlu pudinginden alıyor.
Cookshop’taki Magnolia Puding ise biraz farklı; öncelikle çikolatalı, çilekli ve muzlu olmak üzere üç seçenekleri var, ve kedi dili yerine söylemesi komik yemesi zevkli Eti Cici Bebe kullanıyorlar :) Aşağıda karışık Magnolia puding tabağı var; soldan sağa çikolatalı, çilekli ve muzlu.
Gördüğünüz gibi üzerine Cici Bebe kırıntıları serpilmiş :) Yanında getirdikleri kaşık ise süper; yusyuvarlak tam bir bebek kaşığı! .
Tarifteki gibi kedi dili yerine Cici Bebe kullanmaları bence son derece başarılı ve yaratıcı, Cookshop’ın tabağı çok güzel, sol üst köşeye hiçbir işe yaramasa da biraz kakao serpmeleri çok hoş, ama ben açıkcası bu tatlıyı karton kap olmasa da derinliği olan bir tabakta yemeği tercih ederdim. Hem daha rahat, hem de konsepte daha uygun olabilir.
2 yorum:
sadece bu yaziyi okumak bile agzimin sulanmasina yetti, 3 farkli boyda gelen bu lezzet bence magnolia'nin cupcake leri kadar orjinal ve evde yapilabilecegini sanmiyorum cunku tariflerinde bizde eksik olan iki malzemeyi kullaniyorlar, birisi kedidili diye bahsetmis oldugunuz kurabiyesi ki 'kedidili' ile uzaktan yakindan alakasi yok- vanilla wafer adini verdikleri bir kurabiye cesidi kullanilmakta ki onu da dahi sadece bir tek markayi kullaniyorlar sadece onun ki bu urune ayri bi tat veriyor- o da Nabisco'nun (buranin Ulker'i gibi- Nilla vanilla wafers adli urunu) bir de pudingle birlikte sweet condensed milk denilen bir sut cesidi kullaniyorlar o da minik konserve kutularinda satiliyor ve maalesef bu urunde Turkiye'de bulunmayan bir urun. Mamafih, Istinye Park'ta yakinda acilacak olan "NY 'un unlu hamburgercisi Shake Shack'in acilcaginin haberini gozlerimle gordukten sonra, size kesin ve net belirtiyorum ki yakinda bir iki seneye kadar Magnolia Bakery'de kanimca Turkiye'de acilacaklarin arasindadir. Sabirsizlikla bekliyorum :)
merhaba;
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler ve ayrıntılar için teşekkür ederim.Fakat şunu belirtmek isterim ki ben birebir aynısını yaptığımı post da anlatmadım yakın bir lezzet ve farklı bir muzlu puding olduğunu ve cicibebe kullandığımı da (kedidili kullanmadım) belirttim.Evet bide eksik olan malzemeler var sweet condensed milk (koyulaştırılmış şekerli süt )haklısınız türkiye de yok fakat kutu üzerinde ki tarife göre yapılması zor değil ama 3 saat zaman aldığından dolayıdır ki bunu ekleyemedim ekleseydim o zaman bambaşka bir lezzete dönüşeceğinin de farkındayımdır.Tarif de okuduğunuz üzre aynı lezzette yazmamaktadır ve şunu da belirtmek isterim ki bunu yapmama imkan yoktur çünkü her şefin tarif verse bile bir sırrı vardır.Başlığa dikkat ettiyseniz (Magnolia Pudding 1 ) biçimindedir.yani bunun farklı versiyonlarını da ekleyeceğimin belirtmek istedim.
Umarım bahsettiğiniz üzre yakında açılacak olan Magnolia Bakery'de sabırsızlıkla bekleme sırasına bende girenlerdenim.
Yorum Gönder