Hürriyet

13 Nisan 2013 Cumartesi

Baharatlı Çıtır Balıklar (Elisa nın Öğle yemeği)


Kızımın öğle yemeği pek bir sevdi baharatlı çıtır balıklarını hmm diye diye midesine indirdi.



Malzemeler:
Levrek Fileto(herhangi farklı bir balık da olabilir)
Galeta un
Karabiber 
Kekik
Tuz
Yenibahar
Kimyon
Kızartmak İçin,
Zeytinyağ

Yapılışı:
Fileto balıkları küp şeklinde doğrayıp baharat ve tuzlarken biraz zeytinyağı gezdirirsek balık üzerinde yapışmalarını sağlarız.Son aşama da ayrı tabakta galeta ununa da buladık dan sonra kızgın zeytinyağında avada soteleyerek her tarafı altın rengi olduğunda kağıt havlu üzerinde yağı süzülüp biraz soğuduk dan sonra kızımın yemesi için hazır hale geldi.bir kaç adet dayanamayıp tabağından aldım öyle güzel lezzet dolu oldu.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: