Hürriyet

18 Aralık 2012 Salı

Ispanaklı Börek


Nasıl desem yemeden anlaşılmaz ki anne eli değmiş elde açılmış börek gibi lezzeti olmuş böreğim. Sosundan olsa gerek pek güzel olmuş.Ne zamandır denemek istediğim ilk Zeynep ablada tadına baktığım ve hazır yufka olduğuna inanamadığım bir börek.Bu güzel tarif için teşekkürler.

Malzemeler:
5 adet yufka

İç Harcı;
1 kg ıspanak
3 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Sıvı yağ

Özel Sos;
1Su bardağı sıvı yağ
1 şişe sade maden suyu
2 çorba kaşığı Tahin



Yapılışı:
Geniş ve büyük bir tencereye rendelenmiş kuru soğan, ayıklanıp temizlenmiş ıspanak ve rendelenmiş patatesi koyup tuz ve sıvı yağ ekleyip 1,5 çay bardağı su da ekleyip ıspanaklar senişip suyunu çekene kadar pişirilir.Tamamen pişmesine gerek yoktur çünkü fırında da pişecektir.Bir yufkayı masanın üzerine serip ortadan ikiye kesilir. Tahin, sıvı yağ ve soda karışımlı özel sosu yufkanın iki eşit parçasına da sürülüp birini diğerin üzerine kapatıp yarım ay şeklindeyken üzerine soğumuş ıspanak harcı koyulup rulo  şekli verilip tepside gül böreği gibi sarılır. Diğer yufkalarda aynı işlem yapılıp diğer gül şeklinde sarılı böreğimizin etrafına sarılıp devam edilir.Bütün yufkaların işlemleri bitince üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede ısıtılmış fırın da 40 dakika pişirilir.Sıcak veya soğuk olarak da servis edilir.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: