Malzemeler:
3 adet yufka
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
1 litre et suyu
Üzeri İçin:
Yoğurt
Tereyağ
Kırmızı biber
Yapılışı:
Üç yufkayıda üst üste koyup sekiz eşit parça da kesilir.Rendelenmiş kuru soğan,kıyma,karabiber, tuz iyice karıştırılır.Her üçken yufkanın geniş tarafına biraz kıymalı harçtan konulup yaydırılıp sigara böreği gibi sarılır.Tüm parçalar sarıldıkdan sonra fırın tepsisine dizilip 180 derecede ısıtılmış fırında 20dk üzeri hafifi kızartılana kadar pişirilir.( Eğerki vakit yoksa fırınlanmadan da yapılabiliyor) Fırınlanan mantıların üzerine et suyu ( eğer yoksa et bulyon da kullanılabilir) dökülerek tekrar fırına verilip suyu çekip mantılar şişip tamamen yumuşadığında olmuş demektir.Üzerine yoğurt (isteğe bağlı sarımsaklıda yapılabilir) kırmızı biberli kızgın tereyağ dökülerek sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder