Hürriyet

20 Aralık 2012 Perşembe

Keşkek ( Tavuklu )


Dün elisamın hastalanması ile annem babam gülşah efe ve erdi bize geldiler öğle yemeğinde hepimizin bir soluk da yediği keşkek yapmayı karar verdim asıl keşkek kuzu gerdanından olmaktadır fakat hafif  olması ve evde gerdan olmadığından kasaba da kimse gidemeyeceğinden tarifi bu şekilde yapmaya karar verdim. Öyle lezzetli olmuş ki tencerede bir tane bile kalmadı :)

Malzemeler:
2 su bardağı buğday
2 ad kalçalı tavuk but
Tuz
Su

Üzeri İçin;
Tereyağ
Kırmızı toz biber

Yapılışı:
Buğdayı iyice yıkayıp suyunu süzüp tavuk butları ile düdüklü tencereye konur üzeri dört parmak su geçene kadar su doldurulur buğday su kaldırdığı için az konmaz tuz da eklenip tencerenin kapağı kapatılıp tam bir saat kaynadık dan sonra kısık ateşte pişirilir.1 saat geçince ocağın altı kapatılıp tencerenin tabanını soğuk suya tutulur ki içeride ki kaynama ve sıcaklık seviyesi düşüp rahat açılabilsin diye.İyice soğuyan tencere kapağı açılarak içerisindeki kemiklerinden ayrılmış tavuk butlarının kemiklerini çıkartıp bir patates ezici ile iyice buğrayın ezilmesi bulamaç hale gelmesi sağlanır.(benim patates ezicim kırıldığından dolayı tahta kaşık kullandım)Tabaklara sıcak servis edilip üzerine eritilmiş kızgın tereyağlı kırmızı biber karışımı dökülüp afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: