Hürriyet

15 Aralık 2012 Cumartesi

Kıymalı Ay Çöreği



Malzemeler:
Hamur için;
200gr yumuşamış margarin
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz silme
3-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İç Harcı;
100 gr kıyma
1 adet büyük kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
2 adet büyük haşlanmış patates
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı:
Margarin ve yumurta akı ve tuzu elimiz ile ezip kabartma tozunu ekleyip unu az az elimiz ile yoğurarak ekleyelim.Un ölçüsü her bardakda değişir.Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmayacak.Temiz elinize yapışmayacak ve parçalanmayan bir hamur elde edilmesi gerekmektedir.İyice yoğurulan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp kenarda bekleteleim.Bir tavada rendelenmiş kuru soğanı ve kymayı kavurup haşlanmış patatesleride içerisine rendeleyip Tuz ve karabiberini dökelim.Ben patatesi haşlamadan kıymayı kavururken beraber kavurdum sonunda biraz su ekleyerek biraz suyu çekene kadar beklenir ve soğutulur.Ayırdığımız hamurları merdane ile 15cm genişliğinde açıp çok kalın olmamalı dörde bölünür, bölünmüş parçaların geniş yerine hazırladığımız harçdan koyup sigara böreği şeklinde sarılıp tepsiye ay şeklinde kıvırarak konur.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok: