Hürriyet

14 Eylül 2012 Cuma

Çikolatalı Truf

   

Çikolata tutkunlarının vazgeçemiyeceği bir lezzet.

 Malzemeler:
100gr Bitter Çikolata
1 küçük kutu krema (200gr)
150gr kakaolu bisküvi

Yapılışı:
Çikolatayı benmari usulü erittik ten sonra kremayı karıştırıp kırıntılara böldüğümüz bisküvileri de ekleyip iyice karıştırılır.Karışım sertleşmesi için buzdolabın da 1 saat bekletilmelidir.Soğuyup sertleşen truf hamurunu küçük parçalar alıp yuvarlanır isteğe bağlı kakao, dekor şekeri veya hindistan cevizine bulanabilir ama ben sade bıraktım. Tümü hazırlandık dan sonra buzdolabının dondurucu bölümün de yarım saat beklettik den sonra servis yapılır.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: