Hürriyet
9 Eylül 2012 Pazar
Susamlı Tahınlı Çörek
Malzemeler:
125gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağın dan az ılık su
1,5 çay bardağı tahın
1 çay bardağı toz şeker(isteğe bağlı arttırılabilir)
1 tatlı kaşığından az tuz
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
Un
Yapılışı;
Yumuşak margarin,sıvı yağ,ılık su,toz şeker, tahın ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırıyosunuz uzerine un ekleyip yavaş yavaş yoğuruyorsunuz ve hamur yumuşak kulak memesi kıvamına geldiğin de elinize küçük bir parça koparıp yuvarladıktan sonra elimiz ile bastırıp önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir.180 derecelik fırın da 30 dakika pişirilir.ben çörekleri büyük yaptığım i,çin yarım saat de pişti daha küçük yapılırsa yerken kolaylık olur hem daha çabuk pişer.Yaklaşık 13 adet susamlı tahınlı çörek elde edilir.Kıtır kıtır ağız da dağılan pastahane de ki ürünler lezzetin de.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Bu çöreğin tadı çok güzel, çok beğeniyorum ama görünüşü biraz ürkütücü. :(
merhaba;
Kesinlikle tadı konusun da haklısınız çok güzel, görünüşüne gelince çöreklerim biraz kalın oldular daha ince olsalardı ve kalıpla kesilselerdi daha şık olabilirdi fakat ben ilk yediğim yerde ince büyük ve el ile şekil verilmişti onu uyarlamaya çalıştım.Verdiğim link de pastahanede yediklerimin resmi mevcut.Teşekkür ederim.
http://zerrininmutfagi.blogspot.com/2012/09/bir-hafta-dinlendik-mi-yorulduk-mu-ama.html
Yorum Gönder