Çıtır ağız da dağılan mis gibi iştah kabartan bir lezzet.Fırın dan çıktığında puf böreği gibi kabarık oluyor tavsiye ettiğim bir lezzet.
Malzemeler:
5 adet yufka
1çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı:
2 patates
2 orta boy kuru soğan
100 gr kıyma
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
Rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıymayı az sıvı yağlanmış tavada rengi değişip patatesler hafif yumuşayana kadar hepsi birlik de kavrulur. Yufkaları üst üste koyarak üç parmak genişliğinde paralel olarak kesilir.Bir kasede süt ve yağ karışımı hazırlanıp paralel kesilmiş yufka üzerine fırça yardımı ile sürülüp hazırladığımız iç harçdan bir tatlı kaşığı konarak üçgen şekdinde katlanır.Muska şekli verilmiş börekler önce süte sonra galeta ununa batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 200 derece ısıtılmış fırın da 20 dakika pişirilir.Üzerinde ki galeta ununun rengi değiştiğinde piştiğini anlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder