Bu sosu makarnalar, çorbalar, kahvaltı da içerisine kekik ve zeytinyağ ekleyerek veya pul biber ve karabiber zeytinyağ ekleyerek kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
5 kg domates
2 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Domatesleri ikiye bölüp tümünü rendeledim.Rendelenmiş domatesleri derin bir tencereye koyup üzerine tuz ve sıvı yağ döküp suyunu biraz çekene kadar iyice kaynattım.Sıcakken cam kavanozlara doldurarak sıkıca kapağını kapatıp ters çevirdim.Afiyet olsun.
Malzemeler:
5 kg domates
2 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Derin bir tencere de su koyup kaynamaya başladığın da içerisine domatesleri atıp kabukları şişene kadar az bir zaman da oluyor hemen çıkartıp diğerlerini de aynı aşamadan geçirin.Soyuyan domatesleri kabuklarının kolayca haslanmış patates gibi soyulması için bu işlemi uyguladım.Tümünü soyduk dan sonra çok küçük olma da yemeklik şeklin de doğrayıp başka bir tencere ye koyup üzerine tuzu ve sıvı yağ da ekleyip suyunu çekene kadar kaynamaya başladık dan sonra altı kısık olarak pişirilir.Sıcakken cam kavanozlara doldurup sıkıca ağzı kapatılıp soğuyana kadar ters çevrilip bırakılır.5 yarım lt kavanoz çıkmaktadır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder