Hürriyet

28 Eylül 2012 Cuma

Kızılcık Suyu & Kızılcık Marmelatı (Kış Hazırlıkları)

 
 
          En sonun da kızılcık mevsimi başladı çok tatlı olmayan mayhoş lezzetleri oldum olası sevmişimdir.Halk pazarın dan aldığım 1 kg kızılcık ile hem suyunu hem de marmelatını anneciğim den öğrendiğim bir tarifle yaptım ve sabah kahvaltıların da yemeğe doyamadım.
 
 
Malzemeler:
1 kg kızılcık
2 su bardağı toz şeker (isteğe göre arttırılıp azaltılabilir)
3 kg su
 
 
Yapılışı:
Yıkanmış olan kızılcıkları derin bir tencerede su, şeker ve kızılcıkları koyarak kaynamaya başladık dan sonra altı kısık olarak kaynamaya bırakılır. Kızılcıkların rengi pembe ve suyun üzerine çıktıkların da bilin ki şurubumuz içilmeye hazırdır.Tencerenin içerisin de ki kızılcıkları ayırıp cam şişelere soğuduk dan sonra doldurulup buzdolabın da muhafaza edilir. Afiyet olsun.
 
 
 
 

 


Malzemeler:
1 kg kızılcık Püresi
1 su bardağı toz şeker
1 dilim limon


Yapılışı:
      Yukarı da ki tarif den ayırmış olduğum kızılcıkların çekirdeklerini ayırıp ronda da iyice püre haline getirdim( annem tel süzgeç den geç dedi ama bana zor geldi ).Bir tencereye bir dilim limon, rondo da püre olmuş kızılcıklarımı ve 1 su bardağı toz şekeri ekleyipkarıştırıp tatdına bakınız eğer ki şekeri size az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz,bana kafi geldi.Ocak da kaynamaya başladığın da altını kısarak karıştırmaya devam ederek pişirmeye devam edilir bir süre sonra kıvam aldığını renginin koyulduğunu ve içerisin de ki şekerin eridiğini fark ettiğiniz de altını kapatıp cam kavanozlara doldurup sıkıca kapağını kapatıp ters cevrilir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: