Hürriyet

7 Ekim 2012 Pazar

Amaretti

 
 
          Sevgili arkadaşım esra dan çook uzun süre önce aldığım defalarca yaptığım büyük bir keyifle yediğim ve çok çeşidini (himdistan cevizli,fındıklı,cevizli,bademli) denediğim bir tarif.Her yaptığım çeşidi de birbirin den farklı ve lezzetli oldu.Yine esranın getirdiği kayısı çekirdeklerini değerlendirmeye karar verdim ve yemeğe doyamadım :)
 
 
Malzemeler:
1 su bardağı kayısı çekirdiği (badem)
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 damla karamel (vanilya da kullanılabilir)
1 yumurta akı
 
 
Yapılışı:
Kayısı çekirdeklerini ronda da iri taneli un haline gelene kadar çekildikden sonra pudra şekeri, yumurta akı, karamel özü( eğer yok ise bir paket vanilya da kullanılabilir) rondaya eklenip tekrar çekilir ve yapışkan bir hal alıp tüm malzeme karıştığın da hazır demektir. Küçük kaşık ile biraz malzeme alıp hafif ıslanmış elimiz de fındık büyüklüğün de yuvarlayıp tepsiye dizelim.Toplam 35 adet amaretti çıkmaktadır.150 derece ısıtılmış fırın da 30 dakika pişirip soğuk olarak servis edilir.Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
Hindistan Cevizli Ameretti
 
 

Hiç yorum yok: