Cottage Pie, çok geleneksel bir ingiliz yemeği olmasından dolayı bazen english pie olarak ta anılır. Dana eti kullanıldığı takdirde cottage pie denir.Bazı yerlerde kuzu eti kullanıldığı takdirde adına "shepherd's pie" dendiğine de rastlanmaktadır.Ben dana kıyması kullandım.
Malzemeler:
Kıyma
Tuz
Karabiber
Havuç
Bezelye
Püre için;
Patates
Tereyağ
Süt
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle patatesler iri dilimlenir ve haşlanır. Ateşten alınınca süzülür ve tereyağ, süt, tuz ve karabiber ile bilinen şekilde patates püresi haline getirilir.
Öte yandan tavaya zeytinyağı konur. Soğan doğranır ve pembeleştirilir. Kıyma eklenir. tuz, biber,küp küp kesilmiş ve önceden haşlanarak hazırlanmış havuç ve bezelye eklenir. Birkaç dakika pişirilir ve kenara alınır.
Bir fırın kabı yağlanır. İçersine bu etli karışım konur. Üzeri tamamen önceden hazırladığımız patates püresi ile kaplanır ve 190 derecede ısıtılmış fırına sürülür. 30-40 dakika sonra üzeri kızarmaya başlayınca servise hazırdır. Sıcak ve taze servis edilmesi gereklidir. Afiyet olsun.
1 yorum:
Tam benlik kolay bir tarifmiş :)
Yorum Gönder