Hürriyet

18 Ekim 2012 Perşembe

Fırında Palamut

 

        Sonbahar aylarının gelmesiyle balık mevsimi başladı ekim ayı tam da palamut zamanı dedik birsürü balık dondurucuma sıraladık.Dayanamayıp birisini hemen pişirelim deyip en basit ama pek lezzetli olan yönteme karar verdik.Birçok şekilde pişirme aşaması olan palamutu sebzeli limonlu vb şekillerde farklı lezzetlerde de pişirilebiliyor.

     Öyle acıkmışız ki kızım eşim ve ben pişmesiyle sofraya oturmamız bir oldu tabaklarımız da ki balıklar bitince fark ettim ki pişmiş halini resimlememişim :)
 
 
Malzemeler:
1 Palamut Balığı
Zeytinyağ
Kırmızı toz biber
Tuz


Yapılışı:
Fileto şeklinde kesilmiş palamut balıklarımı yıkadık dan sonra tuzlayıp tepsiye yerleştirilir.Üzxerine zeytinyağ gezdirilip kırmızı toz biber serpilir.200 derecede ısıtılmış fırın da 30 dakika pişirilip sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: