Hürriyet

11 Ekim 2012 Perşembe

Karamel Soslu Cevizli Tart

 

      Dün akşam konuğum olan Begüm & Melih için misafir menüsü.Tart tarifi arkadaşım esra (esranın pastaları) sürekli telefonla arayarak öylemi böylemi oldumu ki diye sorularla geçip başarıyla sonuca ulaşmış bulunmaktayım.Katkıların dan dolayı teşekkür ederim.

Menü
Karamel Soslu Cevizli Tart
Çay
 
 



Malzemeler:
Tart Hamuru:
125gr Tereyağ
1 yumurta
100gr pudra şekeri
250gr un
vanilya özü
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Karamel Sos:
135gr toz şeker
60ml su
60ml süt kreması
45gr tereyağ
bir çimdik tuz
 
2 su bardağı ceviz


Yapılışı:
Tereyağ, yumurta, ve pudra şekerini yağ karışana kadar çatal yardımı ile ezilir.diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurduk dan sonra streç filme sarılıp en az 1 saat buzdolabında bekletilir.Bir tencereye toz şeker konularak sürekli karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.tamamen eriyip şeker sıvı hale gelip koyu renk aldığında içerisine su ve süt kreması azar azar eklenir dikkatli olunmalı karamel sıcak olduğundan kabarıyor sıçrama yapmasın.( ben evimde süt kreması olmadığından normal süt içerisine 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekledim koyu kıvamlı olması için) Son olarak da tereyağ eklenip karıştırılır sos hazırdır.Soğuyup sertleşen hamuru merdane ile tart kalıbınınızın büyüklüğünde açılır ve içerisine yerleştirilir.(ben bu işlemi beceremedim iki kere açtım kaldırırken hamur yırtılıyor çok dikkatli olmak gerekli ben hamuru biraz açıp tart kalıbım olmadığı için borcama koydum ve elimle bastırarar şekil verdim) Üzerine folya ile bastırarark kaplayıp ağırlık yapması için nohut döktüm( kabarıp şekli bozulmaması için) ve 160 derecede ısıtılmış fırın da 15 dk pişirip nohutları ve folyoyu kaldırdım 10 dakika daha pişirdim (fırına göredeğişiklik sağlayabilir pişme süresi)Tart hamuru soğuduğunda üzerine iri rondodan çekilmiş ceviz dökülp üzerien hazırladığım karamel sos da dökülür koyu kıvamlı sos her yere dağılmadığı iin ıslatılmış bir çorba kaşığı ile üzerinde gezdirerek soson eşit dağıtılması sağlanır.Soğuk servis edilir.Afiyet olsun.

Tart Hamuru Şekilleri;




Hiç yorum yok: